Malik Obama hiába kért segítséget testvérétől, megrekedt a karrierje. Csalódottságában inkább a "rivális oldal" jelöltjére szavaz.
Donald Trump nem várt támogatást kapott, mikor a jelenlegi amerikai elnök féltestvére, Malik Obama azt mondta: a milliárdos elnökségére szavazna. A férfi 2013-ban azzal a kéréssel kereste fel öccsét, hogy támogassa az ő politikai pályafutását, mikor a délnyugat-kenyai Siaya tartomány kormányzói posztjáért indult. Obama azonban Malik szerint semmit nem tett érte – írja az Independent.

Kedvelem Donald Trumpot, mivel szívből szól… a Tegyük újra naggyá Amerikát egy jó szlogen. Szeretném megismerni őt.” - nyilatkozta Malik.

Bár az 58 éves férfi hosszú éveken keresztül a demokratákkal szimpatizált, az utóbbi években teljesen kiábrándult a párt eszméiből – köszönhetően elnök öccsének és munkatársainak. Az utolsó csepp a pohárban Hillary Clinton e-mailbotrányának egyik fejezete volt: az FBI igazgatója azt javasolta, ne pereljék be az egykori First Ladyt a munkaügyi magánlevelezése miatt.

Trump azonnal kihasználta a nem várt támogatást – azt írta, Malik Obamával „valószínűleg rosszul bánt az elnök – mint ahogy mindenki mással is.”

A férfit korábban öccse és Clinton Moammer Kadhafi líbiai vezető halálában játszott szerepe is dühítette, mivel Malik szerint a líbiai diktátor és társai „segítettek jobb hellyé tenni a Földet.”

Az elnök és Malik apja, az idősebb Barack Obama 1959-ben költözött el Kenyából, mikor Malik még csak egy éves volt. Apja a Hawaii Egyetemen tanult, és itt ismerte meg Stanley Ann Dunhamet – akitől nem sokkal később fia született: Barack Obama. A féltestvérek egészen 1985-ig nem is találkoztak egymással.