Borzalmas családi tragédia szemtanújává vált az a szomszéd, akihez a 28 éves D. Lívia azzal kopogtatott be 2014. augusztus 18-án éjjel Százhalombattán, hogy „baj van, megöltem a gyerekeimet”. Szerencsére tévedett, de a nyomozás adatai szerint ez nem az anyán múlt. D. Líviát mindenki labilis idegrendszerű nőként ismerte, összesen 13 alkalommal próbált meg végezni magával. Azon az estén azonban gyermekeit is „magával akarta vinni”.
A nő és két gyermeke albérletben élt a százhalombattai lakásban, de a bérleményt felmondták, Líviáék aznap éjfélig kaptak határidőt, hogy elhagyják az ingatlant. A vád szerint este 11 órakor D. Lívia felkelt és ötéves lányát egy cipőfűzővel fojtogatni kezdte, majd kétéves kisfiát puszta kézzel próbálta megölni. Sikertelenül, mert a gyermekek végül is csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Ezek után erős nyugtatókat vett be, ezért a szomszéd hívására kiérkező rendőrök előbb őt is kórházba szállíttatták.
Két nappal később vették őrizetbe. Kihallgatásán azt állította, nem emlékszik a történtekre, de a nyomozóknak úgy fogalmazott: „a gyermekeim az enyémek, senki sem veheti el tőlem őket, csak nyugalmat akartam nekik”. A most harmincéves nő azóta is az Igazságügyi és Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van, előzetes letartóztatásban. Ide a mentálisan zavart elkövetők kerülnek.
A várhatóan holnap befejeződő büntetőper során arra is fény derült, hogy a kettős emberölési kísérlettel megvádolt anya korábban prostitúcióból élt és előfordult, hogy akkor szexelt, amikor a gyerekek is a szobában voltak.