Vasárnap életét vesztette az a 14 éves lány, akit Indiában ugyanaz az ember rövid időn belül kétszer is megerőszakolt.
Az áldozatot májusban rabolta el ugyanaz a támadó, aki még tavaly decemberben megtámadta őt – derült ki egy rendőrségi jelentésből.

A CNN-nek nyilatkozó magas rangú rendőrtiszt elmondta, a gyanúsítottat óvadék fejében szabadon engedték, most a bírósági meghallgatására vár.

A legalsóbb kaszt

A tizenéves kislány az Indiában ismert kasztrendszer legalsó csoportjába, a Dalitba, a “tisztátalanok” közé tartozott.

A támadója valamilyen kábító italt itatott vele – legalábbis ezt állítják a szülei.

Az áldozat vasárnap vesztette életét, miután júniusban komolyan megbetegedett. A halálának hírére az ügy gyanúsítottját a rendőrség ismét őrizetbe vette.

Az eset mindössze pár nappal azután történt, hogy egy másik áldozatot is ugyanaz a banda újra megerőszakolt egy korábbi támadást követően.

A sorozatos nemi erőszak nemzetközi felháborodást váltott ki. Az ügy felveti a kérdést, hogyan lehetnek ennyire kiszolgáltatottak a Dalit kasztba tartozó nők.

Százezerből egyről szerzünk tudomást

Az Indiai Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartási Hivatal adatai szerint minden nap legalább négy Dalit nőt megerőszakolnak, 2014 óta közel 20 százalékkal nőtt a kasztrendhez tartozók elleni bűncselekmények száma. A legtöbb esetben az elkövetők a felsőbb kasztokba tartoznak.

Sajnos ezek az incidensek egyátalán nem szokatlanok, csak a szóban forgó rendkívül esetek kapnak ekkora sajtónyilvánosságot.

“Tudatában kell lennünk, hogy az országban minden 22. percben egy nőt, vagy egy gyermeket megerőszakolnak. Nem csak a csendet kell megtörni, hanem cselekedni is kell. A szexuális jellegű bűncselekmények nem csak Indiára jellemzőek. Mindenhol történnek ilyen esetek, nem csak nálunk. Igaz, Indiában az ilyesmire csak ritkán derül fény. Százezer esetből talán csak egyre” – fogalmazott Sunitha Krishnan aktivista, aki maga is áldozata volt hasonló támadásnak.

4 éves kislányt erőszakoltak meg

Brutális bűncselekmény volt vasárnap éjszaka is, amikor egy 4 éves kislányt erőszakolt meg a 28 éves szomszédja Delhi nyugati részén. Az áldozat állapota azóta már stabilizálódott. 

India északi részén egy 25 éves izraeli nő erőszakolt meg 6 férfi. Az áldozat éppen fuvart keresett a vendégháza közelében a vasárnap kora reggeli órákban. Egy autós felajánlotta, hogy elviszi a következő településig, ekkor történt az erőszak.