Akkor hajlandó segítséget nyújtani a magyar-szerb határ védelmében ha Magyarország befogadja az Ausztriában lévő migránsokat
Az osztrák védelmi miniszter szerint amennyiben Magyarországgal létrejön az együttműködés a visszatoloncolás és a külső határvédelem lehetőségeiről, úgy a következő lépés már a menekültek európai elosztásának kérdése lehet.

Hans Peter Doskozil azt mondta: meg kell állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy Magyarországra visszaküldhetők legyenek a menekültek. A tárcavezető hangsúlyozta a Magyarországgal való együttműködés fontosságát, hiszen szerinte a válság enélkül nem megoldható.

Nézete szerint nincs értelme annak, hogy Ausztria a külső európai határok védelmel érdekében rendőröket és katonákat küldjön Magyarországra, miközben néhány száz kilométerrel távolabb saját határait kell megvédenie.

A miniszter közölte, hogy csütörtökön a magyar és az osztrák védelmi, illetve a belügyi tárca vezetői a szerb-magyar határon találkozót tartanak. Közvetve reményét fejezte ki, hogy közeledhetnek az álláspontok.

A magyar-szerb és a magyar-horvát határon július elején bevezetett új magyar határőrizeti rendszerre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a tárcavezető úgy fogalmazott: az unió által meghatározott elvekhez Magyarországnak – csakúgy mint az összes többi országnak – tartania kell magát.

Forrás: vs.hu