Lewis Hamilton és Nico Rosberg ütközései népszerűbbé tették a Mercedest, mint a duó eddigi győzelmei – jelentette ki a Forma–1 kereskedelmi ügyeit irányító Bernie Ecclestone, majd megtippelte, szerinte ki nyeri az idei világbajnoki csatát.
Mercedesek (Fotó: xpbimages.com)
Néhány héttel a spanyol futam után ismét megtörtént az, amiről a Mercedes vezetői hallani sem akartak: versenyzőik összeütköztek a győzelemért folyó csata hevében. Bár a csapat a folytatásban sem szól bele a pilóták küzdelmébe, közleményében kiemelte, jobban oda kell figyelniük egymásra, hiszen elfogadhatatlan, hogy az istálló fontos pontokat veszít a kakaskodás miatt.

Ecclestone – aki a Brit Nagydíj helyszínén adott hosszabb nyilatkozatot a királykategória hivatalos honlapjának – azonban úgy érzi, a Mercedes sokat profitálhat az ehhez hasonló incidensekből, a közönséget ugyanis mindez sokkal jobban érdekli, mint egy újabb kettős győzelem. „Az emberek úgy vannak vele, hogy mindenképp ők nyernek, a nyilvánvaló dolgok pedig nem váltanak ki túl sok érzelmet a szurkolókból. Ez ilyen egyszerű” – magyarázta a 85 éves sportvezető.

„A két srác ütközései sokkal nagyobb népszerűséget hoznak nekik, mint a győzelmek. Csak nézzék meg, mi történt Ausztria után. Szerintem sokkal pozitívabb a hírverés, hiszen ez az eset is azt példázza, hogy hagyják versenyezni a srácokat. A csapatmenedzsment számára persze ez felér egy katasztrófával” – folytatta gondolatmenetét.

Bár a szezonnyitó óta Rosberg vezeti a bajnokságot, Ecclestone szerint végül ismét Hamilton szerzi meg a bajnoki címet (ezt még azelőtt tippelte, hogy a brit tovább csökkentette lemaradását silverstone-i sikerével). „Azt hiszem, ismét Lewis fog nyerni. Ő már túlvan a balszerencsés dolgokon ebben a szezonban. Higgyék el nekem, a túl sok szerencse nem jól, mert előbb-utóbb megfordul. Nem azt mondom, hogy ez lenne a legjobb az F1 számára, és azt sem, hogy bármi gond lenne Nicóval, csak egyszerűen ez az általános helyzet” – elmélkedett.

A brit sportvezető nem titkolja, várja már a Mercedes korszak végét, és azt, hogy a Ferrari vagy a Red Bull megszorongassa a címvédőt. Úgy érzi, utóbbi már idén versenyre kelhetett volna a stuttgartiakkal, ha azok nem utasítják vissza közeledésüket, mikor a tavalyi gondok után új motorpartnert kerestek. „Motort kellett volna adniuk a Red Bull-nak. Az utóbbi években az volt az F1 egyik legnagyobb hibája, hogy nem adtak. Valószínűleg még mindig nyernének, de sokkal jobban nézne ki, ha az utolsó futamon lesznek bajnokok” – zárta gondolatát.