Elmesélte a nizzai tömeggyilkost lelassító hős motoros, hogyan vette üldözőbe Mohamed Bouhlelt, aki később megpróbálta elgázolni. A férfi kisebb sérüléseket szenvedett, és kis híján ő is a kamion alatt végezte motorjával.
Mikor a nizzai tömeggyilkos belehajtott a nizzai sétányon ünneplő tömegbe és elgázolta első áldozatát, egy nőt, egy motoros azonnal üldözőbe vette. Korábban azt hitte, hogy a vezető elvesztette az uralmat kamionja felett, de mikor a jármű elkezdett cikázni, hogy minél több embert elgázolhasson, rájött, hogy előre megfontol támadásról van szó. A kamion ezután őt vette üldözőbe – írja az Independent.

Videó is készült a hősies ugrásról


Alexandre Migues, a motoros ekkor úgy döntött, felcsimpaszkodik a járműre. Megpróbálta kinyitni a kamion ajtaját, de mikor farkasszemet nézett Bouhlel fegyverével, elengedte az ajtót és legurult a földre.

A bátor akcióról készült videofelvétel az éjjeli terror egyik legemlékezetesebb pillanatává vált. A motoros viszont a sok napos hallgatás után végre rászánta magát arra, hogy felidézze, mi történt a tragikus éjjelen.

A felvételen végig piros karika követi a hősies motoros próbálkozásait:

“Muszáj volt valamit csinálnom”

“Csak azt láttam ,hogy a kamion felhajt a járdára és elgázol egy nőt. Ezután visszajött az útra, és engem is megpróbált elütni. Ekkor az ösztöneim átvették az irányítást, nem is emlékszem pontosan, mikor kezdtem el üldözni a járművet. Csak azt láttam, hogy nagyon eltökélt, és úgy döntöttem, muszáj valamit tennem.” – mesélte.

A megzavart férfi kamionja elé ekkor behajtott valaki egy kisebb teherautóval, és a kamion lefékezett, majd beleütközött. Bouhlel elkezdett lövöldözni.

Már bánja, hogy elengedte a kamion ajtaját

Migues ekkor már csak a földről figyelte az eseményeket, de elmondta, hogy már megbánta, hogy elengedte az ajtót. Úgy gondolja, hogy ha tovább kapaszkodott volna az ajtóba, valahogy kinyithatta volna, és ezzel számos elgázolt ember életét megmenthette volna.

Az események a mészárlás után sem hagyták nyugodni, 36 órán keresztül nem bírt aludni. Most már kicsit jobban van, de gyakran felébred korán reggel. Ilyenkor motorozik egyet, hogy kitisztuljanak a gondolatai.

Helyszíni jelentések szerint nem ő volt az egyetlen motoros, aki megpróbálta megállítani Mohamed Bouhlelt. Egy másik ember is a kamion mellett cikázott, őt viszont elgázolta a tömeggyilkos.