“Célba vettünk titeket” Megfenyegette a nyugati világot Bin Laden fia
Huszonegy perces hangüzenetet töltött fel az internetre az Al-Kaida, amelyben Hamza bin Laden arról, beszél, hogyan fog harcolni a terrorista csoport az Egyesült Államok ellen.

Apja halála miatt bosszút fogadott Oszama bin Laden fia – ez derül ki abból a hangüzenetből, amelyet az Al-Kaida tett közzé az interneten.

A “Mindannyian Oszamák vagyunk” című beszédjében Hamza azzal fenyegette meg az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy a világméretű terrorszervezet váratlan támadásokat fog végrehajtani.
“Célbaveszünk benneteket és lecsapunk rátok a hazátokban mindazért, amit Palesztina, Afganisztán, Szíria, Irak, Jemen, Szomália és a többi muszlim ország népével tettetek”- szól a fenyegetés.

Hamza hozzáteszi, nem csak Oszama bin Ladenért állnak bosszút, hanem az elnyomott iszlám nemzetért is.

Oszama bin Ladent 2011-ben ölték meg amerikai kommandósok Pakisztánban. Hamza a 2001-es World Trade Center elleni támadások során az apja mellett volt Pakisztánban, most a huszas éveinek a közepén jár. Vezetése alatt úgy sejtik, az Al-KAida ismét erőre kap.

A szervezet jelenlegi elnöke, Zawahiri szerint, Hamza fiatalos hangvételével ismét mozgosítani tudja a dzsihadistákat, amelyek a terrorszervezet idős vezetői miatt elidegenedtek a csoporttól.

A Brookings Intézet munkatársa szerint Hamza az Al-Kaida új arca, aki közvetlenül tovább tudja vinni a szervezet alapítójának a látását. “Ő egy rendkívül népszerű, és emiatt rendkívül veszélyes ellenség” – fogalmaznak.

Az Al-Kaida hajtotta végre minden idők legvéresebb terrorakcióját, melyben repülőket vezettek a New York-i Word Trade Center tornyaiba. Több, mint háromezren vesztették életüket. A szervezet minden bizonnyal hasonló nagy akcióval térne vissza a terrortérképre.

Forrás: atv.hu