Radikális iszlám szervezetek egy fegyverraktárát fedezték fel a német hatóságok Észak-Rajna-Vesztfáliában. A CDU egy politikusának beszámolója szerint egy egész háborús fegyverarzenált foglaltak le egy mecset melletti zöldséges hűtőszobájában.
Egy német politikus gyakorlatilag arra figyelmeztette Európát, hogy nemsokára véres polgárháború törhet ki az Európai Unióban, és a radikális iszlamista csoportoknak elegendő fegyver áll rendelkezésre egy európai háború megvívásához.

“Az ehhez hasonló fegyverraktárak létezése azt mutatja, hogy a fundamentalista iszlám szervezetek titkos fegyverkezést folytatnak, ami tömeges erőszakhoz vezethet Németországban.”

Az extrémizmus-szakértő szerint más városokban is lehetnek ehhez hasonló fegyverraktárak; gyakorlatilag egy teljes háború megvívásához elegendő fegyverkészlet lehet elrejtve Németországban, és csak idő kérdése, hogy ez mikor kerül bevetésre.

Az extrémizmus-szakértő arra figyelmeztet, hogy a politikusok vissza kell térjenek az egyenes beszédhez, mert ha egy fegyveres dzsihád tényelegesen megkezdődik, az nem csak Németországot fogja érinteni, hanem Európa egészét.

“Értesíteni kell a lakosságot a lehetséges veszélyekről, és teljes éberségre kell felszólítanunk az embereket. Emellett arra kell kérni őket, hogy jelentsenek a rendőrségnek bármilyen gyanús tevékenységet. A legnagyobb gond az, hogy a szalafizmus egyre nagyobbá és nagyobbá nő, ha nem nevezzük nevén a problémát, és nem adunk határozott választ.”