Kirúgással fenyegetnek egy gimnáziumi tanárt Mexikóban, mivel az általa rendezett színdarab közben két diákja súlyos égési sérüléseket szenvedett. A lányok egy kartondobozban ültek, melyre színésztársuk egy égő gyertyát dobott a tanár kérésére.
Egy 16 és egy 17 éves mexikói diák másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy rendkívül veszélyes színdarab alatt, melyet tanáruk rendezett és felügyelt – írja az Independent.

Az incidens akkor történt, mikor az egyik szereplő a forgatókönyvnek megfelelően egy égő gyertyát dobott egy kartondobozra. A lányok a jelenetben ebben a dobozban várakoztak, de a lángok magasabbra csaptak, mint várták.

A szereplők a tűz láttán lerohantak a színpadról, míg egyesek ott maradtak, hogy segítsenek a két lángoló ruhájú lánynak. A megégett diákok közül az egyiknek a haja és a bal karja is tüzet fogott.

Az esetről természetesen videófelvételt is készített az egyik néző:


A diákok később elmondták, hogy tanáruk ötlete volt a doboz felgyújtása. Az oktató úgy gondolta, hogy csak így érhetik el a várt hatást a közönségtől.

A lányokat azonnal kórházba szállították, szüleik a drámatanár elbocsátását követelik.

A diákok kórházköltségeit nem volt hajlanó átvállalni az iskola. A biztosító pedig azzal érvelt, hogy a tűz nem baleset volt, hanem szándékos gyújtogatás. Ráadásul poroltó sem volt a környéken, amellyel el lehetett volna oltani a tüzet.