Négy csapat vállalta az aratást Mile Jenő birtokán szombaton.
Huszonkettedik alkalommal rendezett aratónapot a szerepi gazdakör és a település önkormányzata ebben az évben. Az esemény szombaton volt. A vendéglátó településről, valamint a Sárrétudvariból és Biharnagybajomból érkezett hagyományőrzők reggel Gali Attila birtokán gyülekeztek, ahol nemcsak a nap folyamán fellépő együtteseknek helyt biztosító színpadot állították fel, hanem standokat is. Ezeken a környező települések bemutathatták a közmunka programjukban készülő termékeket. A múltidéző napról nem hiányozhattak a régi idők aratásait segítő eszközök, masinák sem. Ezek a nagyrábéi mezőgazdasági múzeumból kerültek arra a napra Szerepre.

Az eseményt Szabó Sándor, a megyei agrárkamara elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy Szerep tipikus alföldi mezőgazdasági falu, ahol a helység mintegy 5 ezer hektáros határárában 650 hektár a gyep, 1400 hektár a kalászos, 660 hektár a kukorica és 800 hektár a napraforgó, és 107 őstermelő tevékenykedik.

A köszöntők után lóvontatta pusztabuszokkal mentek ki az aratók és az érdeklődők Mile Jenő birtokára, ahol a hagyományoknak megfelelően, aratóbandák kaszával vágták le a gabonát. A munkát szakértő zsűri értékelte. Ebédre értek vissza az aratók Gali Attila birtokára, ahol délután a hagyományőrző műsorok mellett beszélgettek, barátkoztak a termelők és a vendégek.