Két napja lehet tudni, hogy melyik fiatal tehetség játszhatja majd Harrison Ford helyett a karaktert, de a közönségtalálkozón senki nem számított még rá.

A háromnapos londoni Star Wars közönségtalálkozón bemutatták a Csillagok háborúja-sorozattól függetlenül készülő, önálló Han Solo-film ifjú főszereplőjét, a 26 éves Alden Ehrenreichet. A fiatal amerikai sztár megjelenése igazi meglepetéssel szolgált a rajongói közösségnek. A színész elmondta, hogy “rendkívül izgatott”, amiért őt választották ki Ford egykori szerepére.
Alden Ehrenreich. Fotó: Sipa
Ehrenreich legutóbb a Coen testvérek Ave, Cézár! című vígjátékában tűnt fel a filmvásznon, de régóta rebesgették, hogy esélyes lehet Han Solo szerepére. A szereplőválogatás fél évig tartott, háromezer színészt hallgattak meg. Ehrenreich azonban örül, hogy végigcsinálta a tortúrát, sokat jelentett neki, hogy felmehetett az Ezeréves Sólyom, Han Solo űrhajójának fedélzetére.

A fórumon arra is fény derült, hogy szakítva a korábbi Star Wars-hagyományokkal, az űrsaga következő, VIII. része éppen ott folytatódik, ahol a VII. epizód véget ért. A rendező Rian Johnson tudja, hogy eddig a sorozat újabb epizódjai mindig legalább egy évvel később vették fel a történet fonalát, ő azonban nem akart egy percet sem kihagyni.

Johnson arról is beszélt a rajongóknak, hogy a folytatásban alaposabban megismerjük majd az új szereplőket, akiknek számos viszontagsággal kell megküzdeniük.

MTI