Tarsoly Csabát kommandósok kísérték, és tüntetők fogadták a bíróságon. A Quaestor-vezért láthatóan nagyon megviselte fogvatartása.
Indulatok Feszült volt a hangulat a bíróságon a Quaestor-ügy első tárgyalásán. Körülbelül ötven károsult érkezett, akik egy kisebb tüntetést is tartottak az épület előtt. Eközben bent kommandósok kíséretében, bilincsben vezették elő Tarsoly Csabát a zsúfolásig telt terembe, ahol kamerák és tiltakozók kereszttüze fogadta.

A Quaestor-vezért láthatóan na­gyon megviselte az elmúlt időszak. Mint azt a Bors korábban megírta, az előzetes letartóztatását a bíróság 2015. márciusában rendelte el. Az ügy elsőrendű vádlottja azóta jócskán lefogyott, arca be­esett. Az általa viselt szürke zakó is bőnek bizonyult rá, amelyet a tárgyalóteremben uralkodó pokoli hőség ellenére sem vett le. Tarsoly mellett a másodrendű vádlott felesége foglalt helyet, aki rezzenéstelen arccal hallgatta végig a vádakat. Tarsoly a vásári hangulatra panaszkodott a bíróságon, és arra, hogy a rendelkezésére bocsátott számítógépen nem tud megfelelően felkészülni.

– Elővettem a kis kockás füzetem, mint Galambos Lajos – fakadt ki. Szerinte 16 hónapja mocsokáradat zajlik ellene. Az egyik károsult nem bírta tovább, indulatosan be is szólt Tarsolynak. Tarsoly kérte, engedjék szabadon, de nem járt sikerrel.

A gigantikus per számokban

Az ügy főszereplői: 11 vádlott A vád: 5458 rendbeli csalás A kár: 77 milliárd forintnyi A vádirat: 2500 oldal A bizonyítékok: több mint 2 millió 400 ezer dokumentum Károsultak száma: több mint 30 ezer.