A migránsok Magyarországra telepítését és a kényszerbetelpítést elutasító országok, így hazánk durva pénzügyi szankcionálását is megszavazták a magyar baloldali pártok EP-képviselői az Európai Parlament múlt heti strasbourgi ülésén. A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült, az ellenzéki MSZP-s és DK-s politikusok csont nélkül igent mondtak azon javaslatra, amellyel az Európai Parlament arra szólítja fel Brüsszelt, hogy “hozzon létre közös menekültügyi rendszert, valamint az EU találjon kézzelfogható megoldásokat a migránsok és menekültek jogszerű, legális és biztonságos bejutására az EU-ba”. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szerint a magyar baloldali pártok EP-képviselői az ország érdekei ellen szavaztak Strasbourgban, a kényszerbetelepítéssel kapcsolatos döntésükkel minden “jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak”.
Az EU területén lévő migránsok családegyesítésére, közös menekültügyi rendszer felállítására, a migránsok gyors befogadására, a kényszerbetelepítésre és a bevándorlókból nem kérő tagállamok durva pénzügyi szankcionálására is igennel szavaztak a magyar baloldali pártok EP-képviselői az Európai Parlament múlt heti strasbourgi ülésén – nézett utána a PestiSrácok.hu. Az MSZP, a DK és a PM politikusai, Jávor Benedek, Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor és Ujhelyi István mások mellett azt is megszavazta, hogy az unió minél gyorsabban integrálja és juttassa munkához a migránsokat.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szerint a magyar baloldali pártok EP-képviselői az ország érdekei ellen szavaztak Strasbourgban, a kényszerbetelepítéssel kapcsolatos döntésükkel minden “jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak”.

A politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a magyarországi baloldali pártok EP-képviselői egy európai parlamenti előterjesztés “határozott és büszke” megszavazásával támogatták a kényszerbetelepítést és az azt elutasító országok “durva” pénzügyi szankcionálását. Ezzel szemben “a magyar polgárok elsöprő többségének világos és egyértelmű az álláspontja: nemet mondanak a kényszerbetelepítésre”, és felháborítónak tartják a kényszerbetelepítést elvető EU-tagállamok pénzügyi megbüntetését – mondta Deutsch Tamás.

A fideszes politikus a strasbourgi döntésről szólva kifejtette: az EU hétéves költségvetési időszakának közepénél egy felülvizsgálatot kell tartani, az EP az ezzel a folyamattal kapcsolatos szakmai álláspontját határozta meg a szóban forgó jelentésben. Ehhez az előterjesztéshez nyújtottak be szocialista és liberális EP-képviselők egy olyan módosító javaslatot – folytatta -, amely “egyértelműen kiáll a kényszerbetelepítés mellett, és egyértelműen arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy a kényszerbetelepítést elutasító uniós országokkal szemben a pénzügyi szankciók eszközét alkalmazza”. A Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt elutasította ezt a módosító javaslatot, ám az EP baloldali többsége “valamennyi magyar baloldali képviselő igenlő szavazatának is köszönhetően” elfogadta – mondta.
Deutsch Tamás szerint a magyar baloldali EP-képviselők “emelt fejjel, kidüllesztett mellkassal, büszkén szavaztak a magyar érdekek ellen”. A magyar baloldal pártjai “az itthoni sumákoláshoz képest (…) Strasbourgban kimondták a szót”: “a kényszerbetelepítés mellett vannak”, az ezt “elutasító EU-s tagországok pénzügyi megbüntetése mellett állnak” – összegezte véleményét. Hozzátette: a magyar baloldalnak ez a “kiállása” arra figyelmeztet, hogy “saját kezünkbe kell vennünk a sorsunk irányítását”, amire az október 2-i kvótareferendumon lehetőségük lesz a magyaroknak.

Deutsch Tamást megkérdezték arról, hogy Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős EU-biztos szerint – mint azt egy kedden megjelent interjúban mondta – a magyar népszavazás nem fogja elrettenteni az EU-t migrációs politikájától. A Fidesz EP-képviselője erre úgy reagált: a görög biztos “mondja a magáét”, személyében megtestesíti az Európa-szerte a polgárok többsége által elutasított elhibázott uniós menekültpolitikát. Hangsúlyozta: a népszavazáson születendő döntést az EU egyetlen intézménye sem írhatja felül.

Forrás: pestisracok.hu