Németországban az egy évvel ezelőtti üdvözléseket időközben sokaknál felváltotta az aggodalom – meddig mehet ez így?
Miközben a felnőttek reakciói vegyesek, egy német írónő szeretné a gyerekeket meggyőzni arról, hogy a bevándorló gyerekek olyanok, mint ők, de elfelejti megemlíteni a könyvben azokat az atrocitásokat, amit a védtelen német gyerekeknek kell átélniük már 6-7 éves koruktól az iskolákban a más kultúrából érkező bevándorlógyerekektől

Kirsten Boie könyvének címe Minden rendben lesz. Igaz történetet mesél: Rafahét és családjáét. Akik Homszból indultak útnak, amikor bombák kezdtek hullani a repülőgépekből. Átkeltek a Földközi-tengeren, és egy kisvárosban kötöttek ki, Hamburg mellett.  Hogy új életet kezdjenek.

Amikor részleteket olvasott fel a könyvből kicsiknek, azok tényleg aggódtak Rafahért és Hasszánért. Együtt éreztek velük.

“A gyerekek nagyon-nagyon nyitottak. Amikor hallják, hogy ezek a kis kölykök miken mentek keresztül, tudni akarják: segíthetnek-e könnyebbé tenni az életüket” – mesélte a pri.org-nak az írónő.

“A két szíriai gyerek történetében a Földközi-tengeren az embercsempészek ellopják a család csomagját, a kislány babájával együtt. És ő nagyon boldogtalan ettől. Amikor ezt olvasom, a gyerekek mindig megkérdezik, hogy visszakapta-e már a babát. Mert ez olyan dolog, amit ők is át tudnak élni, el tudják képzelni, hogy velük is megtörténhet. Nem úgy, mint a bombák, a harcok, az éjszakák a tengeren.”

A migránsvédők ezzel a könyvel már egészen kicsi korban a migránsok befogadásra próbálják rászoktatni a németeket. Nem tudni mi történne akkor, ha az írónő olyan német gyerekekről írt volna, akiktől bevándorlógyerekek vették el a játékukat, a pénzüket, a telefonjukat

Forrás: pri.org