A Corse Matin lapnak küldte le a korzikai milícia felhívását, melyben közlik, hogy fegyvert fognak az iszlám ellen. A korzikai nacionalista csoport kijelentette, hogy kegyetlenül meg fogja torolni ha bármilyen iszlamista támadás éri a szigetet.
A Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front (FLNC) évtizedek óta vív fegyveres harcot a francia állam ellen. Robbantásokat, emberrablásokat hajtottak végre. Az FLNC 2014-ben hirdetett tűzszünetet.

“Új helyzet állt elő” – mondta a Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front vezetője.

Figyelmeztetünk minden muszlimot, hogy határozott és lelkiismeret furdalás nélküli választ adunk bármiféle dzsihadista támadásra, ami Korzika szigetén történik. – teszi hozzá a FLNC közleményében a szervezet vezetője.

Franciaországban több terrortámadás is történt az elmúlt időszakban. A nagyvárosok megerősített védelme miatt a merényleteket egyre inkább kisebb, védtelenebb településeken hajtják végre a dzsihadisták. Legutóbb egy 28.000 fős kisváros temploma ellen történt merénylet. Minden bizonnyal erre válasz a FLNC üzenete, hogy Korzikán eszükbe se jusson a dzihadistáknak merényletet elkövetni.

Korzikán szinte mindennaposak a migáció elleni tüntetések, megmozdulások.

Forrás: speisa.com