Már több mint egymillió elfogadóhelyen működik az USA-ban, s most újabb országot tudhat magáénak a Google Pay.
Miért jó a Google Pay? Egyszerűen telepíteni kell bármelyik NFC-képes Android készülékre (4.4-es és újabb verziókra) és helyettesíteni képes az ismert hitel- és bankkártyákat a fizetésnél. Biztonságos, mert használata során a tényleges kártyaszám nincs is megosztva a kereskedővel: a Pay virtuális számlaszámot használ. Ha a telefon elveszne (nem mintha a bankkártyát nem hagynák el), akkor egyszerűen a távolból zárolni lehet a mobilt.

Most Ausztráliában tették elérhetővé a szolgáltatást. Jelenleg huszonöt bank és hitelintézet kártyáját kezeli a megoldás.

Számos kiskereskedés tette elérhetővé a kényelmes telefonos fizetést, közük a 7-Eleven, a Brumby’s Bakery, a Coles Supermarkets, a Crust Gourmet Pizza, a Domino’s Pizza, a Donut King, a Gloria Jean’s Coffees, a McDonald’s, és aTelstra.

Ausztráliát néhány hónappal előzte meg az Egyesült Királyság, s pár héttel Szingapúr, az első ázsiai ország, amely bevezette a Google Payt. Az alkalmazást egyelőre mi még csak láthatjuk, használni természetesen nem tudjuk.