A szerb-magyar országhatár, vagyis a Délvidék magyarlakta településeinek határában járt Thaer Al-Nashaf, az egyik legjelentősebb terrorszervezet propagandistája az orientalista.hu beszámolója szerint. A terrorista sajtós, azzal a céllal érkezett a határra, hogy elpanaszolja sanyarú sorsát és elmondja: a magyar rendőrség a „menekülttársaival” együtt üldözi őket – közölte a DélHir portál.
Köszönhetően a mesterségesen kirobbantott „arab tavasznak” a közel-keleti háborúk, konfliktusok, népirtások és etnikai vallási üldözések hatására emberek milliói kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. Sokan belső emigrációba kényszerültek, a kedvezőbb feltételek miatt menekültek százezrei indultak az Európai Unió felé, akik közé ezrével bújnak meg szökésben lévő terroristák, vagy épp olyanok akiket szándékosan küldtek különböző feladatokkal megbízva.

Szíriában és Irakban is a terroristák elleni háború kimenetele a kormányerők győzelmét vetíti elő, ami azt jelenti hogy a nyugat által támogatott terroristák vagy meghalnak a háborúban vagy megszöknek és Európába emigrálnak.

Az elmúlt időszakban Szaúd-Arábia és Katar leállította azoknak terrorszervezeteknek vagy csoportoknak a finanszírozását akik meghátráltak vagy területeket vesztettek el a szíriai és iraki kormányerőkkel szemben.

A magát Szíriai Szabad Hadseregnek (FSA) nevezett terrorszervezet is hasonló sorsra jutott. A nyugat által „mérsékelt iszlamista csoportként” beállított gyilkos banda az emigrációban Ankarában székelő ellenzéki árnyék kormány hadseregeként működik Szíriában. Az FSA erejéből sokat veszített, mert tagjainak többsége az A-Kaida szíriai ágának számító Nuszra Fronthoz lépet át, miután képtelen volt állásait megtartani a Assad vezette kormányerőkkel szembe.

A damaszkuszi vezetés már egy éve erre figyelmezeti Európát, hogy a menekültek közé terroristák fognak beférkőzni. Idáig csak hallani meg sejteni lehetett erről, de most saját maguk által készített felvételek bizonyítják, hogy itt vannak közöttünk.

Thaer Al-Nashef az FSA egyik terroristája és celebe, az elmúlt években gyakran tűnt fel katari és szaúdi csatornákon amiben a dzsihádra buzdította a világ muszlimait. Természetesen jól tudjuk, hogy az ilyen műsorokban való szerepléséért szép összeget szoktak fizetni. Viszont a két vahabita állam levette a kezét az FSA-ról és Al-Nashefról is mivel nem értek el eredményeket, nem voltak elég sikeresek a toborzásban.