Nyu­gat-Eu­rópa or­szá­ga­i­ban kez­de­nek rá­jönni, hogy túl sok mig­ráns ér­ke­zett hoz­zá­juk, és sza­ba­dul­ná­nak azok­tól, akik­nek még­sem adnak me­ne­dék­jo­got. De ez egy­ál­ta­lán nem megy könnyen…
Az ENSZ adatai szerint idén fél év alatt 250 ezer migráns érkezett az Európai Unióba. Közülük 44 ezer embert Magyarországra akarnak visszaküldeni nyugatról.

De miért?

A magyar kormány szerint az “első belépés elvének” kell érvényesülnie. Vagyis akik Görögországban léptek először az unió területére, azokat oda kell visszavinni… A nyugat-európai kormányok szerint viszont akik bizonyíthatóan Magyarországon léptek az EU területére – például a szerb határ felől –, azokat Magyarországnak kell visszafogadnia nyugatról. Akkor is, ha Görögországban léptek be az EU-ba, csakhogy ott nem regisztrálta őket senki.

Onnan jutottak el a szerb-magyar határig, majd Magyarországon vették nyilvántartásba őket. Hiába mentek tovább Németországba… most ide küldenék vissza őket.

Az a migráns, akit kitoloncolnának például Németországból, a végzést bíróságon megtámadhatja, s csak miután jogerőre emelkedik a döntés, akkor kell valóban távoznia.

Ha egyáltalán távozik, ugyanis az Ansbach városában robbantó 27 éves szír férfit kétszer is figyelmeztették, hogy kitoloncolják az országból, erre azonban nem került sor…

Forrás: ripost.hu