Terjed a bozóttűz az Egyesült Államokban, Kalifornia déli részén, ahol szombat estig több mint háromezer hektár égett le. Ezerkétszáz tűzoltó küzd a lángokkal Santa Barbarától harminc kilométerre.
A katasztrófát az okozza, hogy a kiszáradt földön az erős szél miatt tűztornádók jöttek létre. Ezerkétszáz tűzoltó küzd a lángokkal Santa Barbarától harminc kilométerre.

Itt az ideje összeszedni a családot, a kisállatokat és a fontos iratokat, hogy ha kell, gyorsan el tudjanak indulni - üzente a helyieknek a Santa Barbara-i sheriff hivatala. A lángok szerdán csaptak fel, és azóta megállás nélkül terjed a tűz. 

Új-Mexikóban is hatalmas tűz van. Hétszáz tűzoltó dolgozik folyamatosan, hogy megfékezze a tüzet, amely több mint hétezer hektárt pusztított el négy nap alatt, írja az MTI. Az állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett, hogy több erőforrást lehessen mozgósítani a tűzoltás érdekében.

Az amerikai meteorológiai szolgálat Dél-Kalifornia, Dél-Nevada és Arizona egy részére vörös riasztást adott ki olyan időjárási körülmények miatt, amelyek bozóttüzet okozhatnak. Új-Mexikó, Texas és Oklahoma jelentős részén pedig rekkenő hőség várható.