A Magyar Liberális Párt Áder János köztársasági elnökhöz fordul, hogy kérjen előzetes normakontrollt az alaptörvény hatodik módosításáról, amelyik alapján terrorveszélyhelyzetet lehet kihirdetni.
A párt elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a terrorfenyegetettséget a kormánynak nem lenne szabad kampánycélokra felhasználnia. Fodor Gábor - aki elítélte az orlandói mészárlást és szolidaritását fejezte ki az áldozatok felé - azt mondta, hogy a leghatározottabban kell fellépni a terrorizmus ellen, de nem szabad megengedni, hogy eközben csorbuljanak a szabadságjogok.

Minden kormánynak kötelessége megvédeni a polgárait, de nem kérhet cserébe - ráadásul előre - korlátlan hatalmat - szögezte le a független képviselő.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy nem támogatta a jövő évi költségvetés elfogadását. Indoklásként közölte, a kormány már előzetesen olyan döntéseket hozott, amelyek értelmében a költségvetési törvény módosítása nélkül is képes pénzeket átcsoportosítani a büdzsében. Hozzátette, hogy a magyar gazdaság alapvetően az uniós támogatásokra épül, azok nélkül a magyar gazdaság lényegében stagnál, a most elfogadott, szerinte államközpontú büdzsé pedig csak arra alkalmas, hogy ezt a stagnálást megerősítse.

Forrás: MTI