A választás utáni reggel korán mentem melóba, hogy lássam, mit gondolnak a kollégák. Konkrétan alig volt dolgozás, mindenki olyan sokkos állapotban volt, hogy úgy éreztük, ez a míting most nem olyan fontos - írta a magyar blogger, aki egy londoni bank informatikusa.
Még nem tudják, mi történik pontosan (Forrás: napi.hu)

A fiatalember három oldalát látta a történetnek.

"Az egyik, ha itt élsz és benne vagy egy lakáshitelben (a legtöbb kollégám 35-45 év közötti), akkor a mai napon több pofont is kaptál: lement a lakásod értéke és lement a pénzed értéke is, fel fognak menni az árak és vele az infláció. Valamint egy nap alatt eltűnt a nyugdíjkasszád vagy egyéb befektetéseidnek a harminc százaléka. Egyetlen délelőtt alatt."

A legnagyobb sokk szerinte az, hogy az elmúlt néhány évben polarizálódtak a pártok Európában, mind szélsőségesebbek a választási lehetőségek. Hiába van egy mérsékelt és egy őrült jelölt, ha nagyon esélyes az őrült is. Így van ez mindenhol, a briteknél, a franciáknál, az osztrákoknál, az USA-ban, a magyar viszonyokat akár hagyjuk is - írta.

A baj az, hogy a tények helyett a félelem győzött. A butaság a józan ész felett, az öregek a fiatalok felett.

A Brexit-kampány egyik szülőatyja, Michael Gove azt mondta: "A briteknek elegük van a szakértőkből." Ez teljesen új helyzet. Ki merné mondani, hogy Donald Trump nem nyerhet novemberben tényeket mellőző, az emberek félelmeire építő kampányával? - kérdezi.