Betiltották a meztelenkedést a német Meissen történelmi városánál, mert a nudisták szabados öltözéke állítólag sértené a környéken épülő menekültszálló 112 új férfi lakóját. Pucéran még sétálhatnak, de a helyi tóban nem fürödhetnek ezentúl meztelenül.
Rémálommá változott egy nudista kolónia élete  Németországban – a melléjük épülő, kizárólag férfiakat elszállásoló menekültszálló 112 lakója miatt megfosztották őket a mezítelenséghez való joguktól, amely a társaság lételeme – írja a Daily Mail és a Telegraph.
A 400 tagú Nudista Klub (Familiensport-und FKK-Bund Waldteichfreunde Moritzburg) tagjai már akkor felháborodásuknak adtak hangot, mikor először megemlítették nekik a központ létrehozását, és azonnal időpontot kértek a helyi tanácstól.
A válaszra nem kellett sokat várniuk: a tanácstól arab, farszi és albán nyelvű szórólapokat kaptak német fürdőzési szokásokról, melyet odaadhatnak a migránsoknak, ha azok netán illetlenül viselkednének velük.
Sétálni lehet, fürdeni viszont tilos meztelenül
A szórólapokon a kilencedik pont azonban egyértelműen leírja, hogy fürdeni csak “fürdésre használatos ruhában” szabad, így búcsút inthetnek nudista fürdős éveiknek. Rejtélyes okokból a pucér sétálást nem tiltották be.
Arra, hogy miért pont egy nudista kolóniánál levő tó túloldalára kellett építeni a menekülttábort, még mindig nem érkezett értelmes magyarázat.
forrás: hirado.hu