A nyolcvanéves tivertoni Acquisto bibliát olvasni járt a temetőbe, hétfő este azonban itt adott találkát kingstoni ismerősének - mondta el a részleteket egy sajtótájékoztatón Tom Blakey tivertoni rendőrfőnök.
Az idős férfinél azonban fegyver volt, és lelőtte az ismerősét. Azt, hogy pontosan milyen kapcsolat volt a két ember között, még vizsgálják a nyomozók, ahogyan azt is, mi volt a gyilkosság indítéka.

A lövöldözést este hét óra előtt jelentették.

A temetőben többen is tartózkodtak ebben az időpontban, akik szeretteik sírját látogatták, ők hallották a lövéseket – mesélte a rendőr.

A gyilkosság után Acquisto autóba szállt, és a szomszédos Fall River városába hajtott. A helyi rendőrök kiszúrták a járművet, és követték haza, Tivertonba. A rendőrség egy lakóövezetben üldözte a férfit, aki végül egy zsákutcába hajtott. Itt tüzet nyitott a rendőrökre, akik viszonozták a lövéseket, és megölték a férfit - írja a Nol.

Acquistónak már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal. 1982-ben egy gyilkosság kapcsán merült fel a neve, majd 1981-ben elítélték erőszakos közösülésért.