Nem ezt a cél­ki­tű­zést vár­ták tőle. Mint min­dig, most is ha­tá­ro­zott el­kép­ze­lé­sei van­nak az előtte álló fel­ada­tok­ról. Már az egyik fia is a se­gít­sé­gére lehet.
Másfél hónap szünet után vezényelt újra edzést a Hertha BSC focistáinak Dárdai Pál. A magyar sikeredző egyelőre nem számolhat az Európa-bajnokságon szereplő játékosaival, így a keretet 9 utánpótláskorú játékossal töltötte föl – köztük a legidősebb fiával, ifjabb Dárdai Pállal.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem tette valami magasra a lécet. Miután az előző szezonban sokáig a BL-indulást jelentő 3. helyen álltak, most is csak minimális célkitűzést tett. Pedig a német fővárosi klub a 124 éves fennállásának legnagyobb költségvetésével, több mint 100 millió euróval (31,6 milliárd forint) kezdi meg a következő bajnoki idényt.

“Tavaly negyvenöt pont volt a cél.A második évben az, hogy ne essünk ki! Még akkor is, ha néhányan most talán fanyalognak.Éppen a jövő csapatát építgetjük, a legfőbb célunk, hogy a tehetségeket – a Hertha BSC gyerekeit – beépítsük. Mindenki, aki építkezik, tudja, hogy az időbe telik.”

Dárdai a Bildnek elmondta: a családi nyaralást hat napba sűrítette bele a Balatonnál, tíz napot elvitt a szakkommentátorkodás az M4 Sport Eb-csapatával. Hétfőn újra utazik Berlinből – de már edzőtáborba. Bad Saarowban napi három edzést és “vég nélküli futásokat” ígér a játékosainak.

“Ez magában hordozza annak az esélyét, hogy nem leszünk valami frissek az Európa-liga selejtezőjére.”
A Hertha célja természetesen a főtáblára jutás a nemzetközi kupában. Még akkor is, ha ennek megvannak a veszélyei: “A kettős terhelés sok más kis klubnak is gondot okozott már.Nem akarjuk páros lábbal betörni az ajtót, hanem keményen dolgozni, tanulni, és minél több európai tapasztalatot gyűjteni.

Ugyanezt a visszafogott józanságot képviseli Dárdai az erősítések terén is:”Nem szabad elsietnünk semmit, hogy ne lőjünk öngólt. Alehető legjobb megoldásokat keressük.”

Forrás: ripost.hu