Andreas Bull-Hansen író, forgatókönyvíró és blogger, aki kifejezetten a viking kultúra iránt érdeklődik, blogjában írt bejegyzésében elmondja hogy vélekednek a norvégok. Szerinte igen türelmesek, de ha eljön az a pont amikor kihozzák őket a béketűrésből onnantól már nincs vissza út és nincs kegyelem.
A blogbejegyzés:

Figyeljetek ide bevándorlók. Tudom, hogy közületek többen is azt tervezik, hogy terrorista cselekményt fogtok elkövetni Norvégiában.

Tudnotok kell, hogy mi toleránsak vagyunk sokáig, de viking vér folyik az ereinkben, tehát ha te eljössz ide és meg akarsz fosztani a szabadságunktól akkor mi harcolni fogunk. Meg kell tudnod, hogy nem ez lesz az első alkalom, hogy a szabadságunkért küzdünk. Harcoltunk a nácik és harcoltunk az imperialisták ellen, akik a szabadságunkat akarták elvenni. Saját viking őseink még harcoltak a csatákban és megölték saját királyaikat mikor azok megpróbálták korlátozni a szabadságukat. Ha megöltük saját királyunk a szabadságért, akkor szerinted mit fogunk csinálni veled? Használd a fantáziád, ha van ilyen.

Üdvözlettel, Bjørn Andreas Bull-Hansen

Forrás: speisa.com