A nőkkel történő szexuális érintkezés a migránsok számára is fontos, véli egy osztrák menekültekkel foglalkozó férfi. Armin Mutschlechner ebből kifolyólag vállalkozó kedvű hölgyeket keres, akik szívesen szexelnének a bevándorlókkal.
Armin egy honlapon tette közzé a felszólítást, miszerint hölgyeket keres, akik gyengédséget nyújthatnak a migránsoknak. Szerinte a bevándorlóknak is szüksége van a nők közelségére és a szexualitásra. A szociális munkás szerint a nőkkel történő kapcsolat létesítése hozzátartozik az emberek fizikai egészségéhez. A férfi már régóta gondolkodott a témán, és úgy gondolta ideje lépnie.

Armin nem meglepő módon rengeteg bírálatot kapott, többen stricinek nevezték

Eddig még egy nő sem vállalkozott a feladatra. Az ötletgazda viszont rengeteg szidalmazó levelet kapott a Facebook profilján keresztül. Armin azt állítja, hogy nemcsak benne merült fel az ötlet, hanem a migránsok részéről is érkezett jelzés: többen szerettek volna kapcsolatot létesíteni nőkkel.

Valamelyik migránsnak van felesége otthon, és csak arra vár, hogy pozitívan elbírálják a menekültkérelmét, hogy majd Ausztriában egyesülhessen a családjával. A szociális munkás szerint vannak olyanok is, akik már találtak nőt maguknak a környéken. A harmadik csoportba viszont azok tartoznak, akik arra panaszkodnak, hogy már legalább 10 hónapja nem voltak nővel.

Ami az egészben a legviccesebb, hogy Armin szerint nem a kulturális különbségek miatt nem találnak párt a migránsok, hanem sokkal inkább a nyelvi nehézségek játszanak szerepet. A szociális munkás szerint ráadásul a menekültek szégyenlősek, ezért nem kezdeményeznek, és mivel muszlimok alkoholt sem isznak, nincs ami oldhatná a hangulatot.