Legalábbis egyelőre így gondolja, de lehet, hogy ez csak egy hirtelen jött ötlet az elkeseredéséből fakadóan.
Lionel Messi Lionel Messi (Forrás: Foxsports.com)

Míg itthon érthető módon hatalmas Európa-bajnokság-láz van, addig Dél-Amerikában egészen tegnapig zajlott a Copa América, amit ezúttal az Egyesült Államokban került megrendezésre.

Hétfő hajnalban a két döntős, Argentína és a címvédő Chile egy 0-0-ás mérkőzést követően tizenegyes-párbajban mérte össze erejét New Jersey-ben. A történelem azonban megismételte magát, mivel tavaly Chilében is ez a két csapat játszotta a döntőt, és akkor is büntetőkkel nyert a chilei csapat. Argentína ugyanis két 11-esét is kihagyta.

A 0-0-ás eredmény ellenére a döntő izgalmasnak ígérkezett, mivel Argentína már a 23. percben emberelőnybe került, amikor is Diazt második sárgával leküldték a pályáról, ám az argentinok csapata nem tudta ezt az előnyére fordítani, ami meg is bosszúlta magát, amikor a félidő végén Rojonak is felmutatták a pirosat, így egyenlő lett a két csapat létszáma.

A büntetőknél először a két ország legismertebb játékosa állt a büntetőkhöz: Arturo Vidal majd Lionel Messi, és mind a ketten kihagyták. A párbajt - és így a bajnokságot - végül Chile nyerte meg.


Argentína már 23 éve nem nyert nagy tornát, két éve a világbajnokságon is "csak" másodikok lettek Németország mögött.

Az ország számára azonban talán még nyomasztóbb a hír, hogy nem sokkal a mérkőzést követően az ötszörös aranylabdás Lionel Messi lemondta a válogatottságot, döntésében vélhetően közrejátszott a kihagyott tizenegyes is. Messi összesen négy nagy torna döntőjében játszott a válogatott tagjaként: a már említett 2014-es Vb mellett a 2007-es, a 2015-ös és az idei Copa Américán.

Távozását így magyarázta:

„Ennyi volt, a válogatottságnak vége számomra. Négy döntőnk volt, és én mindent megpróbáltam. Mindennél jobban szerettem volna, ha sikerrel járunk, de nem sikerült. Befejeztem, belefáradtam. Sokszor próbálkoztam. A bélyeg mindig rajtam lesz és emlékeztet majd, hogy egyszer sem sikerült nyernem Argentínával. Sajnos úgy megyek tovább, hogy nem sikerült megcsinálni.”

A 29 éves, FC Barcelona sztárja, Messi 11 éve, éppen Magyarország ellen mutatkozott be az argentin válogatott színeiben, a 63. percben becserélték, két perccel később már ki is állították, mert lekönyökölte Vanczákot.

Argentínát mindez azért is érinti rosszul, mivel Dél-Amerikában augusztus végén megkezdődik a 2018-as Vb-selejtező hetedik fordulója, Messi pedig kulcsembere a válogatottnak. Persze attól azért nem kell tartani, hogy miatta nem jutnak ki a tornára.