Angela Merkel szerint cselekvésre van szükség, hogy elkerülje az Unió a további tagállamok kilépését.
A német kancellár a Reutersnek adott interjújában szembe fordult eddigi politikájával és hangsúlyozta, szembe kell szállni az uniót széthúzó erőkkel. Ugyan nagy kihívások elé állítja az Európai Uniót a britek kilépése most a legfontosabb dolog Európa külső határainak megvédése az Illegális bevándorlóktól, a másik legfontosabb feladat pedig a munkahelyteremtés.

Úgy tűnik, hogy Angela Merkel végül kénytelen belátni, hogy nem lehet irányítani az Európai Uniót úgy, hogy az irányítani próbáló vezetők szembe mennek az Európai Unióban élő emberek akaratával.

A kérdés, hogy Angela Merkel, hogyan gondolja a külső határvédelmet. Ezúttal tényleg tesznek valami kézzel foghatót az Uniós vezetők és valóban, akár erőszakkal is megállítják a migránsáradatot vagy továbbra is hangzatos jelmondatokkal próbálják átverni az embereket. Ha továbbra sem történik kézzelfogható változás migránsügyben akkor minden bizonnyal további népszavazásokra kerül majd sor, ami nem kecsegtet sok jóval az Uniópártiaknak. A legújabb felmérések szerint ha ma lenne egy népszavazás Franciaországban vagy Németországban, akkor a szavazók többsége a kilépés mellett voksolna.

Forrás: rt.com