A betörő megharapta a férfi karját, így próbált elmenekülni. Az viszont később derült ki, hogy a behatoló kábítószerfüggő és alkoholista is volt.
Egy ötven éves budapesti férfi arra lett figyelmes, hogy szomszédjában azt ordítják: "Betörő!" Feleségével átrohantak segíteni, de végül ők jártak pórul. A behatoló ugyanis a nőt úgy megrúgta, hogy eltörött a lábujja. Akkor a férfi, hogy mentse feleségét, a rablót a nyakánál fogva lerántotta a földre. A támadó úgy próbált kiszabadulni a szorításból, hogy a férfi karjába harapott. A hős szomszéd azonban még ekkor sem engedte el a támadót.

Ezután értesítették a hatóságokat, a mentők pedig ellátták a megtámadott vérző karját. A Blikk úgy tudja, hogy a betörő kábítószerfüggő és alkoholista volt, ezért a férfit elküldték a kórházba, hogy szűrjék le hepatitisre, és adják be neki a védőoltást.

A kórházban le is szűrték hepatitis C-re, de az oltásokat hepatitis A-ra és B-re nem kapta meg, ezért saját maga megvette az oltóanyagot és háziorvossal beadatta. A férfi ezután írásban panaszt tett a kórház ellen a betegjogi képviselőnél, de választ még nem kapott.

Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó van. Ez felelős évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának kialakulásáért, és 600 májrákos esetért.