A dunavarsányi Soli Deo Gloria protestáns közösség nevében kezdeményező Keresztesi Balázs, aki így nyilatkozott: szeretnék közösen kifejezni hálájukat és fohászukat azért, hogy az Európa-bajnokság továbbra is „az öröm, a béke, és az összetartozás ünnepe legyen”. 
A 777.hu keresztény portál pedig közzétette azt az imát, amelyet a magyar válogatottért fogalmazott Szabó-Molnár Bálint katolikus pap. Az alábbi fohász mindenkit – talán még Révész Sándort is – meggyőzhet arról, hogy, és legfőképp miként van nagyon is értelme imádkozni a nemzeti tizenegyért.

„Istenem, áldalak a lehetőségért, hogy a magyar labdarúgó válogatott ezen az Európa-bajnokságon szerepelhet. Add, hogy ez az álom a Te akaratod szerint valósuljon meg. Kövesd minden lépésüket és kérlek, add erődet és bölcsességedet, hogy minden tehetségüket adva tudjanak játszani.

Segíts nekik, ne hagyd magukra őket a meccsek alatt, hogy sportemberhez méltóan tudjanak küzdeni, és hogy mindig emelt fővel hagyhassák el a pályát. Légy Te a tizenkettedik játékos, és vezesd el őket az örök győzelemre!

Ámen.”