Hiába olvasható az újságok címlapján, hogy Belgium lesöpörte Magyarországot a franciaországi Eb nyolcaddöntőjében, a cikkírók mindegyike egyetértett abban, hogy lenyűgöző az a teljesítmény, amit Storck csapata az elmúlt napokban véghezvitt.

A Goal.com hosszasan értekezett arról, hogy Belgium jelenlegi felállása az az aranygeneráció, amelyre a szurkolók 1980 óta várnak. A találóan Puskásék aranycsapatához hasonlított belga gárdával szemben hatalmasok az elvárások, ezeket most sikerült teljesíteni.

Az újságíró szerint meglepő lenne, ha a Hazard neve által fémjelzett „aranycsapat” nem lenne ott július 10-én Párizsban az Eb-döntőn.

A “belga”http://www.vilaglato.info/tthirek/wp-content/uploads/2016/06/Magyarország-büszke-lehet-dicséri-Királyékat-a-világsajtó”aranycsapat”

Hozzáteszik, Storck csapata számára nagyon kínos lehetett volna az este, ha a 40 éves Király Gábor nem nyújt világklasszis teljesítményt az első félidőben.

BBC: Storck büszke lehet

A BBC szerint a kimagasló belga teljesítmény annak köszönhető, hogy Eden Hazard végre magára talált, hiszen a Chelsea csatára az elmúlt szezonban nem igazán tudott érdemit nyújtani. (50 mérkőzés, 6 gól.)

A cikkíró szerint Magyarországnak egyszerűen csak pechje volt, hiszen rendkívül veszélyes helyzeteket sikerült kidolgozniuk, mégsem sikerült bevenni Courtois kapuját. Ha Szalai fejese, vagy Juhász lövése a hálóban kötött volna ki, akkor egészen máshogy alakult volna az este.

„Storck büszke lehet arra a teljesítményre, amelyet a magyar csapat nyújtotta világversenyen, amelyen 1986 óta vett részt először” – írják.

„Legyen ez csupán a kezdet”

Az UEFA azt írja, Hazard vezetésével Belgium lesöpörte Magyarországot, amelynek számtalan ígéretes helyzetéből egyet sem sikerült gólra váltania.

„Magyarország visszanyert valamit régi dicsőségéből” – írják. Kleinheisler és Gera pihentetésével nehéz helyzetbe került Storck csapata, de így is bőven szolgáltattak indokot a szurkolóknak az éneklésre.
A magyar csapat mérkőzéseiről tudósító Matt-Watson-Broughton azt írja, a 4-0-s eredmény nem tükrözi a magyar csapat lenyűgöző teljesítményét. „Magyarország nagyon büszke lehet. Legyen ez a csupán a kezdete a világversenyeken való eredményes szerepléseknek” – kíván sok sikert az UEFA sportriportere.

Nem adtuk fel

A Guardian szerint a belga támadók már az első percektől számítva szétszedték a magyar védelmet, amely a bámulatos csoportmérkőzéseket követően maga alatt teljesített. Az ESPN újságírója úgy véli, Belgium most végre megmutatta, hogy mit tud. Ha így játszanak a továbbiakban, senki nem állhat az útjukba.

Habár az első gólnál nagyon elaludt a védelem, a magyarok nem adták fel, és megdolgoztatták Courtois-t – dicsérik Storck csapatát.

Király még mindig “nagyon ott van”

A Mirror több tanulságot is levont a belga-magyar mérkőzésből. Egyrészt leszögezik, Eden Hazard pont időben tért magához és nyújtott tökéletes teljesítményt. Az újságírót meglepte, hogy amikor elhagyta a pályát, a Chelsea csatárát még a magyar szurkolók is állva tapsolták.

Másrészt kiemelik De Bruyne fantasztikus támadójátékát is, aki egy percre sem hagyta nyugodni Király Gábort, aki a Mirror újságírója szerint még mindig „nagyon ott van”. A 40 éves kapusról azt írja, nagyon szórakoztató és nagyszerű személyiség, aki megmutatta, hogy az idős kora ellenére miért ő még mindig a válogatott hálóőre.

Legyen ez csupán a kezdet!

A cikkíró szerint a 4-0 ellenére az is látszik, hogy a belga csapatnak komoly gyenge pontjai vannak, hiszen a széleken a magyar csatárok rendszerint átjátszották Wilmots védőit. „Magyarország joggal lehet csalódott, hogy nem tudta gólra váltani helyzeteit” – vélik.

A DailyMail szerint Belgium most mutatta meg, hogy miért szerepel a FIFA-ranglista második helyén, és miért tartják az Eb egyik favoritjának. Azt írják, Gera a meccs előtt megígérte, hogy nyomás alatt fogják tartani a belga kaput, ami így is történt. Lovrencsics csak az első félidőben háromszor veszélyeztette Courtois hálóját.