Molnár Gyulát, az MSZP immár első számú politikusbűnözőjét másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélésért a “Kopaszi-gate” néven elhíresült mutyi miatt, végül abszurd módon az MSZP korábbi alkotmánybíró-jelöltje mentette őt fel a Kúrián rendkívüli jogorvoslat keretében. 
Újbuda volt MSZP-s polgármesterét azzal vádolták meg, hogy SZDSZ-es alpolgármesterével, Lakos Imrével közösen egy több százmilliós önkormányzati ingatlant adott magánkézre, mindezt pályáztatás nélkül, befolyásával visszaélve. Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztettre és hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság. 

Az indokolás szerint a vádlottak Leisztinger Tamás MSZP-közeli milliárdos vállalkozónak akarták átjátszani az ingatlant cserébe azért, mert ő korábban támogatta Molnárt a politikai kampányban. Rendkívüli jogorvoslat keretében a Kúrián 2014-ben az a dr. Mészár Róza tanácselnök ítélkezhetett, akit 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, a pártkötődés miatti elfogultság nyomán pedig nem meglepő, hogy felmentéssel zárult az ügy. Az összeférhetetlenséget jelenteni kellett volna, ennek hiányában törvénytelen az ítélet, ezért új eljárást kezdeményeztek Molnár Gyula ellen, dr. Polt Péter legfőbb ügyészt és dr. Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét kérve az eset kivizsgálására.

Egy újabb eljárásban remélhetőleg letöltendő börtönbüntetés is kinézhet az MSZP új elnökére!