2014 után újra magyar győztese van a Los Angeles-i Six String Theory gitárversenynek: Balogh Roland jazz kategóriában hozta el az első díjat.
A Six String Theory versenyt 2010-ben indította útjára Lee Ritenour amerikai jazz gitáros. A verseny évről évre több embert vonz, 2012 óta már nem csak a gitárosok, de az egész ritmusszekció is összemérheti tudását, bőgősök, dobosok, sőt a zongoristák is versenyeznek. 2012-ben a győri Pusztai Antal is első helyen végzett.

Balogh Roland a facebookon adta hírül örömét:

Megnyertem!!! Isten kegyelméből megnyerte a  Los Angeles-i  Six String  Theori Gitárversenyt!!!!! A zsűri tagjai a világhírű John Scofield, Pat Martino, Lee Ritenour, Mike Stern és Nir Felder voltak. El sem tudom mondani milyen hatalmas dolog ez számomra a Montreux-i győzelem után. Augusztusban utazom Los Angelesbe, hogy felvegyük Lee Ritenour új lemezét, melyen közösen fogunk játszani, onnan pedig Tokyo-ba, ahol a Blue Note-ban fogunk közös koncertet adni. Isten Jó és Hatalmas!!!! Dicsőség Istennek!!!! Kérlek osszátok, hogy ne csak a rossz dolgoknak legyen hírértéke hazánkban, hanem a jó dolgoknak is. Köszönöm mindenkinek, aki velem együtt örül!


NEM TUDOM MEGKÖSZÖNNI azt a mérhetetlen Örömöt és Szeretet, amit kaptam Tőletek! Több, mint 2300 gratulációt kaptam idáig és másodpercenként kapok egy újabb kommentet, like-ot vagy üzenetet! Köszönöm mégegyszer, hogy ennyien osztoztok velem az örömömben! Hamarosan jelentkezem minden részlettel és mindenről tudósítalak Titeket majd Los Angelesből és Tokyo-ból is egyaránt, akár Live módban is!  Ez volt az egyik dal, amivel nem csak a Jazzgitár kategóriát nyertem meg, hanem a fődíjat is nekem ítélte a Neves Zsűri!