Az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfájának csökkentését, valamint egy, az építőipart fellendítő és a kivándorlást lassító otthonteremtési programot követelt a Jobbik alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón.
Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: hétfőn a parlament a megszorítások és a helyben járás költségvetését fogadta el. A kormányzat egy túladóztatott környezetet tart fent, ami aránytalanul nagy terheket ró a magyar családokra, miközben a multinacionális cégek és "saját kedvezményezettjei" igazságtalan és aránytalan előnyökhöz jutnak - értékelt a képviselő.

A Jobbik olyan áfacsökkentést javasolt, amelyik az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek területén is érezhető hatással bírt volna - emelte ki. A kormány intézkedéseit ezzel szemben egy egyszázalékos áfacsökkentésnél is kisebb hatású kozmetikai beavatkozásnak nevezte.

Az alelnök elhibázottnak tartja a költségvetés otthonteremtési részében foglaltakat, mert úgy látja, hogy a források csak a felső-középosztálytól felfelé tudják teljes hatásukat kifejteni. Z. Kárpát Dániel egy állami hátterű otthonteremtési és bérlakás-építési program szükségességéről beszélt, amelyből a rászorulók részesülnének.

A képviselő azt mondta, hogy a következő hónapokban konstruktív ötleteikkel próbálják lassítani "azt a nemzetgazdasági katasztrófát", amelyet a kormányzat a 2017-es költségvetéssel az országra szabadít.

Forrás: MTI