Az eset Madagaszkáron történt. A lány hónapokon át beszélgetett a férfivel, majd amikor találkoztak, a férfi elrabolta őt.
A 17 éves lányt a Facebookon jelölte be az ismeretlen 28 éves férfi. Hat hónapon át beszélgettek, a lány nagyon kedves embernek ismerte meg.

Összebarátkoztak, és a lány bátran fordult hozzá gondjaival. Például amikor az egyik vizsgája nem sikerült, a tanár 200 fontot kért tőle, hogy sikeresre javítsa a dolgozatát. A lánynak nem volt ennyi pénze, ezért az új barátjától kért segítséget, a férfi pedig azt mondta, szívesen segít.

Meg is beszéltek egy találkozót, a férfi azonban ekkor elrabolta a lányt, és a házába zárta. Két hónapon át tartotta fogva.

Az első két hetet a lány eszméletlenül töltötte a fogságban. Arra emlékszik, hogy a férfi többször is megerőszakolta és bedrogozta, hogy ne tudjon elmenekülni.
Nem tudom elhinni, hogy a férfi, akivel hat hónapig beszélgettem a Facebookon, ilyen rettenetes dolgokat tett velem - mondta, a lány, akinek 310 barátja van a Facebookon, több mint 100-at azonban nem is ismer. Elmondása szerint mindössze sok barátot akart szerezni. Szülei nem tudták, hogy idegenekkel is szokott beszélgetni.

A lány azután szabadult ki, hogy az egyik szomszéd meglátta őt a házban, és hívta a rendőrséget - írja a Daily Mail.

A lány orvosi és pszichoszociális támogatást kapott és tanácsadásra járt. Azóta már újra jár iskolába, de a tanulás nehezen megy neki - azt mondja, képtelen bármit is megjegyezni.

A férfit letartóztatták, gyerekrablás és szexuális erőszak miatt kell felelnie a bíróságon. A tanárt is letartóztatták, aki pénzt kért a lánytól.