Akár büntetőeljárás is indulhat a fekete ruhás magyar drukkerek ellen az rasszizmusellenes törvények megsértése miatt Franciaországban, amiért börtönbüntetést is lehet kapni. A francia rendőrség ijesztőnek találta a magyar ultrákról készült szombati fotókat. Az UEFA is vizsgálódik a magyar rendbontások miatt.
A francia rendőrség vizsgálatot indított magyar ultrák ellen, akik náci karlendítéssel üdvözölték egymást a Magyarország-Izland meccs előtt - írja a brit Mirror.

Az 1-1-re végződő összecsapást a marseille-i Stade Velodrome-ban rendezték, ami a város zsidó negyedében található.

Gera az izlandiakról: féltek tőlünk (így szurkoltunk - hátborzongató videók)

Azt hittem bátrabbak lesznek, de szerintem tartottak tőlünk, ezért nem mertek jobban kinyílni - mondta Gera Zoltán, aki szerint az izlandi labdarúgó-válogatott tartott...
A náci üdvözlésről fotók is készültek, amiket a helyi rendőrség igencsak sokkolónak talált. Akár büntetőeljárás is indulhat a fekete ruhás magyar drukkerek ellen az rasszizmusellenes törvények megsértése miatt, amiért börtönbüntetést is lehet kapni.

A Mirror arról is ír, hogy az izlandi meccs alatt egyes magyar drukkerek át akartak mászni az őket az izlandi drukkerektől elválasztó falon, és összetűzésbe keveredtek a biztonságiakkal és a rendőrséggel, akik paprikaspray-t is bevetettek, hogy rendet teremtsenek.

Döntetlen Izland ellen, szinte biztos a továbbjutás

A labdarúgó Európa-bajnokságon lejátszotta második meccsét a magyar válogatott. Az ellenfél Izland volt. A skandináv csapat az első félidőben egy ajándék gólt követően...
A lap azokhoz az orosz ultrákhoz hasonlította a magyarokat, akik egy héttel ezelőtt a brit szurkolókkal balhéztak a városban. A Mirror úgy fogalmaz: Magyarország hírhedt a szélsőjobbos aktivistáiról. Hozzáteszik: a "nyíltan antiszemita Jobbik" a választók nagy támogatottságát élvezi.

Az UEFA is vizsgálódik

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt a franciaországi Európa-bajnokságon. Az UEFA vasárnap közölte, hogy a szombati Magyarország-Izland (1-1) mérkőzésen a magyar táborban többen görögtüzeket gyújtottak és tárgyakat dobáltak a nézőtéren.

Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben.

Ugyancsak pénzbírság várhat a belga szövetségre, mivel a hívek szombaton pirotechnikai eszközöket használtak az írek ellen 3-0-ra megnyert meccsen Bordeaux-ban. (MTI)