Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta, hogy Szergej Karaszjov (37) lesz a játékvezetője a szombati Izland – Magyarország mérkőzésnek az Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
A szerdai napon lejátszott Románia – Svájc (1-1) döntetlennel végződő összecsapás után Karaszjov újabb feladatot kap az Eb-n, ugyanis az UEFA döntésének értelmében az orosz játékvezető fújja majd a sípot az Izland – Magyarország meccsen. Dzsudzsákék június 18-án szombaton, a marseille-i Stade Vélodrome lépnek pályára 18 órától.

A civilben ügyvéd Karaszjov elismert játékvezető, az orosz élvonalban 2008 óta dirigálhat. Bár teljesítményét különösebb kifogás nem érte, a brit Telegraph nevű lap ugyanakkor megjegyezte vele kapcsolatban, hogy átlagban minden második mérkőzésén előveszi a zsebéből a piros lapot. Mivel Románi-Svájc találkozón nem mutatta fel a lapocskát, várhatóan a magyar-izlandi találkozón már előveszi azt és jóval nagyobb esély van rá, hogy egy izlandi játékos kap majd kiállítást, mint egy magyar.

Az izlandiak a portugálok elleni mérkőzésen dupla annyit szabálytalankodtak, mint ellenfelük, két sárga lapot is kaptak míg a portugálok egyet sem. Ugyan a magyar válogatott is többet szabálytalankodott, mint keddi ellenfele, de a szabálytalanságok nem voltak durvák.

A technikásabb magyar támadók várhatóan előbb utóbb eljutnak majd olyan helyzetig ahol már csak szabálytalanság árán lehet őket megállítani és akkor jöhet a kiállítás és ha a védekező játékot játszó izlandi csapatból kiesik egy játékos minden bizonnyal könnyebben feltörik majd a magyar támadók a védelmüket és remélhetőleg sikerül legalább egy gólt a kapuba gyötörniük.