Szerdán derült időre számíthatunk, csak néha jelenik meg felhő az égen. Esetleg délen, elvétve alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi szél mérsékelt marad. Reggel 17, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Igazi strandidő lesz – írja a Köpönyeg.
Csütörtökön perzselő, többórás napsütésre számíthatunk. Csak kevés fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből a délnyugati, déli tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Országossá fokozódik a hőség: 31 és 35 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás lesz.
Pénteken a sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulhatnak – nagyobb eséllyel az Alföldön. A keletire forduló szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Tikkasztó meleg várható 32-36 fokos maximumokkal.
Szombaton folytatódik az igazi nyári idő: a többórás napsütést követően délután gomolyfelhők tornyosulnak, és elszórtan – ekkor főleg az északnyugati tájakon – frissítő zápor, zivatar is kialakul. 31–35 fok között alakul a hőmérséklet.