Elkezdte az építkezést a HUNÉP a Dóczy utca és a Békessy utca sarkán. A korábbi gyógyszertári központot az elmúlt hónapokban lebontották, hogy a helyén egy korszerű és különleges lakóépületet építsenek. A csaknem 5 és félmilliárd forintos ingatlanfejlesztést a közeli egyetem hallgatóinak igényeihez igazították, ezért sok kisebb lakást alakítanak ki a 17 ezer négyzetméteres épületegyüttesben.
Az építőipari piac átmeneti visszaesése miatt az egyik debreceni társaság saját maga kezdett nagyszabású ingatlanfejlesztésbe. A tervnek a piaci értékesítésű lakások áfa-csökkentése is kedvezett.

- Ez azt gondolom, nagyon alkalmas arra, hogy legyen értelme ingatlant fejleszteni, illetve olyan árat tudjon a fejlesztő ajánlani a vevőnek, ami megmozgatja a fantáziáját. A másik ok, ami szintén, azt gondolom, jó hatással van a lakásépítési piacra, a CSOK-nak a bevezetése – nyilatkozta Szűcs Gyula, a HUNÉP Universal Zrt. vezérigazgatója.

A korábbi gyógyszertári központ több mint egy hektáros területén egy lépcsőzetes épületegyüttest alakítanak ki több mint 220 lakással, alul pedig parkolókkal. Most még csak egy hatalmas gödör látható az építési telken.
- Eddig körülbelül 10 ezer köbméter földet szállítottunk el, mínusz 5 méterig szedjük ki a pincetömböt. Ebben két szintes gépkocsitároló és parkoló fog készülni, majd az épületet építjük meg – mondta el Kamuti Géza, a HUNÉP Universal Zrt. termelési igazgatója.
Érdekesség, hogy különleges kilátást kapnak majd a lakók, ugyanis a legfelső szintekről egészen a Nagytemplomig el lehet majd látni, de szép panoráma nyílik a Nagyerdőre is. Az épület tetejére egyébként napelemeket fognak szerelni, ez a tervek szerint teljes egészében fedezi majd a lépcsőház és az épületben található liftek áramellátását. A szerkezeti kialakítás miatt sok természetes fény jut majd be az alsó szinteken kialakított lakásokba is.

A tervek szerint az év végéig elkészítik az épületszerkezetet, télen pedig a belső munkák jönnek. Várhatóan jövőre, a tanévkezdés előtt lesz kész teljesen a nagyerdei környezetbe illeszkedő épületegyüttes.