Ismét amerikai hírességek forgatnak hazánkban júliustól. Egy filmproducer szerint azonban emiatt a hazai filmiparban szakemberhiány lépett fel.
A Népszabadság szerint Hutlassa Tamás, a Kincsem című hatalmas költségvetésű magyar film producere azt mondta, a gyártásba kerülő magyar és külföldi filmek fordított arányban vannak a rendelkezésre álló szakemberek számával.

A Proton Cinemának külföldről kellett szakembereket hívnia a Mundruczó Kornél rendezte Felesleges ember stábjába. A probléma ezzel az, hogy hatással van az árképzésre. A legjobbak hosszú időre lekötik magukat, a másodvonalbeli szakemberek pedig irreálisan magas áron dolgoznak. A gyártó pedig kénytelen kifizetni a magas összeget is, ha időben el akar készülni a filmjével.
Egy magyar stáb átlagosan 30-50 emberből áll, egy külföldi filmforgatásnál ez 500 főnél is több lehet.

Július elejétől Magyarországon forgatják a Szárnyas fejvadász második részét Harrison Ford és Ryan Gosling főszereplésével. A Magyarországon lévő összes technikai és emberi kapacitást lefoglalták a nyár végéig. Az etyeki Korda Stúdió és a rákospalotai Origo Stúdió mindegyik műtermét a produkció bérli.