Ki kell mondani, háború van, és ha Európa politikusai nem változtatnak eddigi álláspontjukon, mind bele fogunk pusztulni – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Földi László titkosszolgálati szakértő a kedden történt brüsszeli terrortámadások kapcsán.
Ezek után egyetlen egy menekültet sem szabad beengedni Európába, akik pedig már itt vannak, azonnal kik kell utasítani – hangsúlyozta a szakértő, hozzátéve, hogy azokat az embereket és családtagjaikat is haza kell küldeni, akik összefüggésbe hozhatók az Iszlám Állammal, vagy bármilyen más szélsőséges szervezettel.

Ismert, kettős robbantás volt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, valamint detonáció történt a Maelbeek nevű metróállomáson a legfrissebb hírek szerint az öngyilkos merénylet során 21-en meghaltak és rengeteg a sérült. A legmagasabbra, 4-esre emelték országszerte Belgiumban a riasztási szintet, de Magyarországon is megemelték a terrorkészültségi szintet.

Földi László a Brüsszelben történt keddi terrortámadás kapcsán a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy  ki kell mondani, háború van, majd újra megerősítette, amit tavaly novemberben nyilatkozott portálunknak, hogy Európa hadban áll az Iszlám Állammal és ez a háborúnak egy újabb fejezete volt. Ismert, a szakértő portálunknak a párizsi terrortámadások kapcsán is arról beszélt, hogy az európai vezetőknek el kell dönteni, hogy “vérben szeretnék látni Európát”,vagy pedig megoldást akarnak találni a kialakult helyzetre, ha pedig ez nem megy, le kell mondaniuk. Emlékeztetett: a párizsi vérfürdő nem pusztán egy terrorakció, hanem az Európával hadban álló Iszlám Állam katonái által terrorcselekménnyel végrehajtott brutális támadás volt.

FÖLDI: HA A POLITIKA NEM LÉP, MIND BELE FOGUNK PUSZTULNI

Földi leszögezte, ami most történt, az “nem a probléma vége” és ha az európai politikusok nem veszik most már végre komolyan a történteket, „akkor nagyon sok ember fog még meghalni”.

Szerinte egyébként a terrortámadások csak a felszíne az igazi problémának, majd elmondta, egyetlen egy menekültet sem szabad beengedni Európába, azokat, akik pedig már itt vannak, azonnal kik kell utasítani – hangsúlyozta a szakértő, hozzátéve, hogy azokat az embereket és családtagjaikat is haza kell küldeni, akik bármilyen összefüggésbe hozhatók az Iszlám Állammal, vagy bármilyen más szélsőséges szervezettel.

Földi megjegyezte, hogy az ellenség katonákat küldött, „akik csak arra várnak, hogy akcióba lépjenek”. Hangsúlyozta, ha az európai politikusok nem változtatnak eddigi megengedő politikájukon, „mind bele fogunk pusztulni”. Földi szerint nincs mese, Európát meg kell védeni.

MAGYARORSZÁG IS VESZÉLYBEN VAN

A szakértő kiemelte, a titkosszolgálatok ott hibáztak, hogy nem voltak erélyesebbek és „hagyták a politikát ostobának lenni”. Földi károsnak vélte azokat a hangokat is, hogy a menekültválság nem áll összefüggésben a terrorral. Hát itt az eredménye – tette hozzá Földi, aki annak kapcsán, hogy a párizsi vérfürdő egyik – nemrég elfogott – fő felelősét barátai és családtagjai segíthették, azt mondta, a terroristának az egész családját ki kellett volna már telepíteni.

Szerinte az is megdöbbentő, hogy mindenhol azt lehetett olvasni, hogy ez az ember a jogaira hivatkozott, holott egy “háborúban neki nincsenek jogai”. Földi arról is említést tett portálunknak, hogy Magyarország is veszélyben van, hiszen Európa része, az unió tagjai vagyunk, ugyanakkor azt nem gondolja, hogy mi „az első sorban lennénk”.

Forrás: pestisracok.hu