Mindenki azt szeretné, hogy annyi pénze legyen, hogy soha többé ne legyenek gondjai az életben. Pedig mindig ugyanazok a dolgok akadályoznak bennünket abban, hogy megvalósíthassuk a céljainkat.
A legtöbb ember nem születik gazdagnak - tennie is kell azért, hogy az legyen. Ennek tudatában írta meg Napoleon Hill klasszikussá vált művét, "Gondolkodj, és legyél gazdag" címmel, amiben elárulja, mit tesznek másként a tehetős emberek, mint mi, írja a brigitte.de.

Hill 20 évig tanulmányozta a kérdést, és megállapította, hogy mindig ugyanazok az okok tartanak vissza bennünket attól, hogy elérjük a céljainkat. Összeállításunkból kiderül, melyek ezek:

1. Nincsenek konkrét céljaink

"Szeretnék gazdag lenni!" - ez akár célnak is tűnhetne. De, ha ennyi az egész, akkor az nem visz bennünket tovább. Mennyi pénztől éreznénk magunkat gazdagnak? Mikor érezzük majd úgy, hogy elértük a saját célunkat? Határozzuk meg a célunkat konkrétan, hogy ellenőrizhessük, ha elértük. Készítsünk konkrét tervet, hogy mikor mennyi pénzzel akarunk rendelkezni.

2. Nem vagyunk elég fegyelmezettek

A gazdagsághoz vezető út nem könnyű - meg kell tanulnunk korlátokat szabni magunknak. Elég egyszerű a képlet: ahhoz, hogy gazdagok legyünk, kevesebbet szabad kiadnunk, mint amennyi a bevételünk. Minél kevesebb a kiadásunk, annál gazdagabbak vagyunk.

Legyen minél kevesebb a kiadásunk és több a bevételünk! / Fotó: Northfoto

3. Mindig várunk a megfelelő időpontra

"Most nem megy, de ha ezt meg ezt megvalósítottam az életben, akkor nekilátok!" Ismerősek ezek a gondolatok? Ezek akadályoznak meg bennünket abban, hogy megalapozzuk a jólétünket. Mikor akarunk nekilátni? A helyes válasz erre: most! Azonnal! Mert aki nem itt és most startol, az mindig mindent csak halogat - és sohasem lesz belőle semmi!

4. Nincs bennünk elég becsvágy!

Ha valóban gazdagok akarunk lenni, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy sokat kell érte gürcölni, és fel kell kötnünk a gatyánkat. Napoleon Hill ezt világosan meg is fogalmazza: "Aki nem képes áldozatokat hozni, annak nem fog sikerülni!" Természetesen annál több esélyünk van meggzdagodni, minél előbb elkezdjük. Aztán valamikor majd magától is elkezd szaporodni a pénzünk. Ám azzal tisztában kell lennünk, hogy kitartónak kell lennünk.

5. Negatív gondolatok járnak a fejünkben

Inkább pozitívan vagy negatívan állunk hozzá az élethez? Ha elhatározzuk, hogy jómódúak akarunk lenni, akkor mindig mindenhez pozitívan kell állnunk! A negatív gondolatok csak feleslegesen fékezik a lendületünket, és aki az élet pozitív oldalaira koncentrál, az szárnyakat kap, vagyis sokkal gyorsabban haladhat a céljai felé.