Manapság a banán, mint egzotikum, már rég vesztett értékéből, köszönhetően az új, egzotikus gyümölcs trendeknek, amiért nem vált köztudottá a következő csodálatos dolog. De tény, hogy a banán a természet legalulértékeltebb gyümölcse.
Megannyi fontos tápanyagot biztosít számunkra. Tápértéke, vitamintartalma, rostja, valamint természetes cukor tartalma kimagaslóan nagy.

Minden alkalommal, amikor reggelire banánt fogyasztok, azon nyomban frissebbnek érzem magam, ami felér egy csodával.

Nyugaton, különösen az Egyesül Államokbamokban az emberek arról lettek hírhedtek, hogy inkább olyan gyümölcsöket fogyasztanak, melyek külsőre tökéletesen kinéző, csillogó, tetszetős darabok. Épp ezért, amikor a banán elkezd barnulni, az emberek azonnal dobják a szemétbe.

Szerintem ez a természetes, nemde? A legtöbb gyümölcs, ami elkezd barnulni, azt jelzi, hogy rothadásnak indult.

Azonban a banán más, mivel minél több barna pötty van rajta, annál érettebbé válik, ezzel együtt annál több TNF-et tartalmaz.

A TNF, azaz Tumornekrózis Faktor egy rákellenes anyag, mely segít leküzdeni az abnormális sejtburjánzást a testben.

A legutóbbi kutatások igazolták, hogy a banánban található TNF képes pozitívan befolyásolni a tumoros sejtek ellen folytatott küzdelmet, mely egyébként féktelenül terjed, elpusztítva ezzel az egészséges sejteket.

Úgyhogy ha legközelebb megpillantasz egy barna pöttyös banánt, ki ne dobd. Fogyaszd el, tudva, hogy jót teszel a testeddel.

Ha nem szereted a banánnak azt a részét, ami már olyan érett, hogy szinte szétmállik, akkor turmixold le az egészet, és csinálj belőle ízletes gyümölcsturmixot. Bízz bennem, a tested is meg fogja hálálni.

Itt néhány olyan tényről olvashatsz, melyben a banán fogyasztás segíthet:
– Gyomorégés
– Vérnyomás
– Energia
– Vérszegénység
– Fekély
– Depresszió
– Székrekedés
– Idegi és Premenstruációs szindróma
– Test hőháztartásának szabályozása

Itt nézheted meg a videót: