Állatvédők tiltakoznak a kínai kutyahús fesztivál ellen, ahol 10 ezer kutyát és macskát vágnak le ilyenkor. Az állatvédőknek azt sikerült elérni, hogy az állatok nyilvános levágását betiltsák. Az egyik eladó szerint a tiltakozás még több érdeklődőt vonz a fesztiválra.
Yulinban rendezik meg idén is a kutyahús fesztivált Dél-Kínában. Az állatvédők és civilek tiltakoznak a 10 napos rendezvény ellen, eddig 11 millióan írták alá azt a petíciót, ami felszólít a rendezvény betiltására. Ezen a fesztiválon ugyanis 10 ezer kutyát és macskát ölnek meg, hogy aztán megegyék a húsukat.

A vágás gyakran nyilvánosan történik, és az állatvédők szerint az is előfordul, hogy élve főzik meg az állatokat. A kutyákat rossz körülmények között, szűk ketrecekben tartják, sokukat más városokból hozzák, rossz higiéniai körülmények között, betegségek terjednek közöttük, a tiltakozók szerint gyakran úgy lopják össze őket. A civileknek annyit sikerült elérni, hogy az idén betiltották a nyilvános vágásokat.

Az egyik eladó azonban azt mondja, hogy a sok tiltakozás csak jót tesz a fesztiválnak, szerinte az idén még többen lesznek és kóstolják meg a kutyahúst a 10 napos rendezvényen – írja a BBC.