Az Egyesült Államokban tiltott, hogy külföldi pénzeket vonjanak be az elnökjelöltek a választási kampányba, mivel ezzel más országok befolyásolhatják az elnökválasztás kimenetelét. Úgy tűnik az eddig is botrányokkal körüllengett Hilary Clintont ez nem érdekelte.
Szaúd-Arábia mindig is támogatta mind a demokrata mind a republikánus pártot Amerikában.

A szaúdi herceg jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik ahol találkozik üzletemberekkel és a tisztviselőkel, hogy megvitassák az USA-szaúdi kapcsolatokat. Természetesen Hilary Clintont sem hagyja ki.

Nem a mostani az első eset, hogy pénzelik Hilary Clintont. 2008-ban Szaúd-Arábia 10 és 25 millió dollár közötti adományokkal látta el az elnökjelölt nő alapítványait.

A most kiszivárgott hírek szerint Clinton 211.800.000 dolláros kampányköltségéből 42.200.000 dollárt a szaudiak adtak. Természetesen nem nyíltan utalták át az elnökjelölt kampányfinanszírozási számlájára. A mostani összegek is alapítványokhoz érkeztek vagy tanácsadói munkákért fizették a Clinton közeli cégeknek.

A szaúdi befolyás egyre nagyobb az Egyesült Államokban. Nem csoda, hogy a jelenlegi elnök is a muszlimok védelmére kel és a szélsőjobboldalt tartja veszélyesebbnek még akkor is ha az utóbbi 50 év véres merényleteinek nagy részét muszlimok követték el, miközben szélsőjobboldalipártok egyetlen terrortámadást sem hajtottak végre.

A szaúdi kapcsolatok legrémisztőbb pontja, hogy az orlandói mészáros, aki 49 emberrel végzett kétszer is járt Szaúd-Arábiában.

Forrás: speisa.com