Elképzelhető, hogy csak színjáték volt az angol focisták nagy összeomlása az Izland elleni meccs után, többen nagyon jól járhattak a vereséggel. A fogadóirodák ugyanis tízszeres pénzt fizettek egy angol vereségért.
Szakértők nem értették, hogy egyes kulcsjátékosok miért nem tudtak egy épkézláb cselt vagy egy pontos passzt bemutatni, és Anglia miért nem tud eljutni az izlandi tizenhatoson belülre, viszont mikor a 86. percben beállt a 18 éves Rashford, aki valószínűleg nem lett beavatva, hiszen senki sem számított rá, hogy pályára lép, a félpályáról megindulva több jó cselt is bemutatva egyből bejutott a büntetőterületre. Persze ezután a passzát a valószínűleg csalásba beavatott angol elrontotta.

Talán a leg bundagyanúsabb jelenet az utolsó pillanatban amikor Sturridge a meccs utolsó labdáját is befejelhette volna, de mellébólintott.

Az angol válogatott 2,5 millió Eurót kapott volna az UEFA-tól a negyeddöntőbe jutásért amiből a játékosok átlagban 30.000 eurót kaptak volna, ellenben képzeljük csak el ha a csapat néhány kulcsjátékosa összebeszélt és barátok segítségével több millió Eurót tettek fel a csapat vereségére, ami ízszeres pénzt fizetett. Akár 100 millió Euró is lehetett a nyereség, ami már egy igen jól fizetett focistának sem kis pénz.

A direkt vereség mellett szólt az is, hogy az Angolok nem bíztak magukban, hiszen ezután a franciákkal egy esetleges győzelem után pedig a német-olasz meccs győztesével játszottak volna.