Brüsszel számára fontos, hogy Ausztria részese és alakítója legyen az európai migrációs politikának – jelentette ki hétfőn Bécsben Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke, aki Christian Kern osztrák kancellárral tárgyalt.
A találkozót megelőzően Timmermans az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) adott interjújában a Törökországgal kötött menekültügyi megállapodást „hatalmas sikernek” nevezte. Ezt azzal indokolta, hogy jóval kisebb számú menekült érkezik a nyugat-balkáni útvonalon. Úgy vélte, hogy következő lépésként hasonló egyezményre kell törekedni Líbiával és más országokkal is.

Timmermans hétfőn este részt vesz az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) konferenciáján, amelyet a bécsi Városházán (Rathaus) tartanak.

Az osztrák kancellár, Christian Kern szerdán utazik Brüsszelbe, hogy Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Donald Tuskkal, az Európai Tanács vezetőjével és Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével találkozzon.

forrás: magyaridok.hu