Sajnálatos módon a Tábor utcában két házat is elöntött a víz, a kanálisok eldugulása miatt, ahol az Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport (UTCA) ismét megmutatta igazi arcát azaz a közösségi szerepvállalás ama formáját amely a segítségnyújtást illeti. 

Karöltve a helyiekkel, a tűzoltósággal és a Helyi Rendőrséggel a problémát megoldották, mire az illetékesek is kiérkeztek nagy fejvakargatva. 

Mi az az UTCA facebook oldalán talált hozzászólásból kiderül igencsak hiányosságokkal küszködik az Aqua Nova vezetősége, ami a rátermettségüket és a szakértelmüket kérdőjelezi meg. 

"Sajnos az Aqua Nova Hr igazgatója, Bálint Major Áron ùr is csak annyit tesz, hogy az èpülő ingatlanok tulajdonosait felszólítója az esővíz kanalizálásból való azonnali kivezetését, persze anélkül, hogy megbizonyosodtak volna az ellenkezőjéről. Erre van idő, de arra, hogy létrehozzanak az Aqua Nován belül egy intervenciós csapatot elérhetőséggel na arra nincs."
De itt nem állunk meg, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a buta Bunta féle,  Keresztúrról lopott csatornázási recept mellett, amellyel látványosan megkeserítette a székelyudvarhelyi lakosság életét. 

Úgy látszik a csontvázak lassan kezdenek kipotyogni a szekrényből! Íme néhány kép csatornává változott székelyudvarhelyi utcákról: