Megszületett az első végleges táblabírósági börtönítélet csütörtökön a székelyudvarhelyi, Termés utcai Gábor Róbert és Gábor Szabolcs ellen. A marosvásárhelyi ítélőszék a székelyudvarhelyi bíróságon kimondott három, valamint egy hónap letöltendő börtönbüntetés ítéletét hagyta jóvá.
A büntetést Gálfi Árpád megválasztott udvarhelyi polgármester – akkor még önkormányzati képviselő – halálos megfenyegetéséért kapták Gáborék. Az új büntetőtörvénykönyv joggyakorlatában az elsők között emelkedett jogerőre fenyegetésért kiszabott börtönbüntetés.

A Gábor testvéreknek kiosztott alapfokú ítélet táblabírósági jóváhagyása azonnali elfogatást eredményezett, de nem ment egyszerűen. Értesüléseink szerint a szokásos családi „támogatás” kísérte az álarcos rendőrök által elfogott Gábor Szabolcsot. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, hogy a család jelenléte miatt vezényelték ki az álarcosokat, így nem fajult tettlegességig az incidens. Róbertet még nem fogták el csütörtök délutánig, amikor a rabszállító autó elindult a csíkszeredai börtön felé Gábor Szabolccsal.

Ugyancsak csütörtökön egy pénzbüntetésről szóló ítéletet is jóváhagytak a marosvásárhelyi táblabíróságon, ezt Gábor Róbert kapta egy Gálfi Árpád ellen tett másik fenyegetés miatt. Június 13-án, valamint 16-án újabb végleges ítéletek várhatók a Gábor család ellen zajló perekben.

Forrás: szekelyhon.ro