Az aszpirin a nyugati orvoslás és gyógyszergyártás talán leggyakrabb használt gyógyszere. Fejfájás esetén van, aki csak erre esküszik, de érdekes...
Az aszpirin a nyugati orvoslás és gyógyszergyártás talán leggyakrabb használt gyógyszere. Fejfájás esetén van, aki csak erre esküszik, de érdekes módon más területeken is kihasználhatjuk a pirula hatóanyagait.

1. MEGGYÓGYÍTJA A ROVARCSÍPÉSEKET 

Egyszerűen csak rá kell tenni az aszpirint a csípés helyére, és a fájdalom, viszkető érzés hamarosan enyhülni fog, és a kipirosodott bőrfelület is eltűnik.

2. KÉZFERTŐTLENÍTŐ

Ha citromlében feloldunk egy aszpirint, egy olyan oldatot kapunk eredményül, amely elpusztítja a baktériumokat, kezünk fehérebb, ápoltabb lesz, de a ruhákból is kiszedi a fűfoltokat.

3. KORPA ELLEN

Törjünk össze két aszpirint, és adjuk hozzá egy kisebb pohár samponhoz, amelyet éppen használunk. A kapott masszát vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk ott két percig. Ezután öblítsük le, és még egy adagot kenjünk fel. A második öblítés után a hajunk már sokkal fényesebb lesz, és a korpa is eltűnik.

4. ELTŰNTETI A HARAPÁSOK NYOMAIT

Ez azoknak praktikus, akik egy szenvedélyes éjszaka után úgy ébrednek fel, hogy nyakukon kivörösödött harapások nyomai éktelenkednek. Ha nem akarnak így nyilvánosság előtt mutatkozni, akkor egy aszpirinnel masszírozzák be a területet, és utána kevés vízzel öblítsék le.

5. MEGHOSSZABBÍTJA A VÁGOTT VIRÁGOK ÉLETTARTAMÁT

Csak annyit kell tenni, hogy egy-két aszpirint dobjunk bele a vázába, így a virágok több napig is frissek maradnak.